Hawkers ja és història del comerç electrònic espanyol

Amb una alenada d’aire fresc. Els quatre fundadors de la signatura d’ulleres de sol Hawkers han aterrat al món empresarial per revolucionar-amb el seu estil aparentment informal i la seva desimboltura.

En les albors de la trentena, no sembla que es prenguin molt seriosament a si mateixos, però les xifres que manegen (60 milions d’euros de facturació el 2016 i més de quatre milions i mig d’ulleres venudes pel grup Hawkers en tres anys en més de 50 països) els atorguen l’autoritat amb la qual es mouen pels procel·losos mons del comerç electrònic.

La seva trajectòria és l’enveja de l’emprenedor. ¿Com ho van fer?

Els inicis

Tot va començar el 2012, quan Iñaki Soriano i Pablo Sánchez Lozano comptaven amb 22 anys i van accedir al programa de la fundació Yuzz Espanya, que ajuda a joves amb potencial emprenedor i només una idea de negoci a la butxaca.

Al costat d’ells van entrar Alejandro Moreno i el seu germà David, cada un amb el seu propi projecte. “Als pocs mesos de ser-hi, Iñaki i jo ens vam adonar que el nostre era una bogeria a nivell tècnic.

Vam conèixer l’Àlex i David, hi va haver molt bon feeling i abandonem la nostra idea per unir-nos a la seva. Es tractava d’una aplicació informàtica per vendre productes de segona mà amb un enfocament molt social, destacant la ‘usabilitat’. Anem, alguna cosa molt semblant al que va ser Wallapop en els seus inicis.

No van resultar guanyadors del premi al millor projecte d’aquest any en la iniciativa Yuzz (van ser el Bisbal de la seva edició, diuen divertits), però van registrar l’empresa, de nom Saldum, i van continuar donant forma i contingut durant 2013 a una aplicació de compra i venda a través de les xarxes socials. Finalment, la van llançar.

“El meu pare em va dir que si no funcionava m’anava a treballar amb ell, i aquest va ser el detonant de l’arrencada”, comenta Àlex, CEO de Hawkers.

Van acumular entre 2.000 i 3.000 usuaris registrats, van treure el cap a rellevants publicacions nacionals de l’àmbit de l’emprenedoria i la tecnologia … “Però en cinc o sis mesos, als quals calia sumar l’any i mig que portàvem de desenvolupament, vam veure que, si repartíem els guanys que havíem originat, sortíem a 15 cèntims per cap “, explica Pau.

“El tema dels inversors, això d’anar per aquí demanant a la gent els seus diners per apostar per una cosa que no sabíem si anava a funcionar, no ens agradava. I com a equip érem molt sòlids, coneixíem les nostres fortaleses, així que insistim en fer alguna cosa junts, i se’ns va acudir llogar nostre equip de desenvolupament de pàgines web, anuncis en línia, etcètera a altres empreses. Vam començar a treballar com freelance per generar ingressos i subsistir “.

En aquest moment estaven a l’oficina de Yuzz d’ocupes, compta Pau. “Va arribar un moment, a finals de 2012 i principis de 2013, en el qual fèiem força treballs mal pagats. Amb els primers guanys vam començar a invertir en màrqueting, en molt Red Bull i en una ampolla de Moët & Chandon que vam decidir no obrir fins que aconseguíssim una cosa important.

Fèiem sobretot comerç electrònic, i com a desenvolupadors de totes aquestes botigues per a altres teníem accés al panell de venda de les plataformes. Pensem: en dues nits hem fet una plataforma de comerç electrònic per a un producte que havia facturat 15.000 euros, per exemple, i nosaltres hem cobrat 1.000.

Llavors Àlex va dir: ‘Jo m’he dedicat tota la vida a vendre coses. Per què no venem un producte? ‘ “.

Descomptes Hawkers

Una de les millors formes d’aconseguir vendes, sempre han estat els descomptes. És per això que Hawkers també va aprofitar l’estirada de diverses pàgines web per poder arribar a molta més gent, i és que trobar ulleres hawkers barates en oferta ara és molt més senzill per a tots!

L’actualitat

Aquest any, els fundadors de Hawkers confien en vendre cinc milions d’unitats, fet que convertiria a la marca d’ulleres de sol a la tercera més venuda del món.

“Tot això ens ha portat al fet que fa només sis mesos, després d’haver estat visitats pels majors fons d’inversió del món i socis industrials, ens vam decidir per un que ens va injectar 50 milions d’euros en la nostra primera ronda, que converteix la inversió en una de les majors d’Europa en primera ronda “.

Mentrestant, els premis segueixen complimentant la seva trajectòria: Premis Eficàcia, Premi Nacional de Màrqueting, Premi Ford a la Innovació, Premi especial de PayPal a la Millor Història d’èxit … I s’atreveixen amb noves fites, com es van atrevir a convertir-se en la primera empresa espanyola en patrocinar un equip de la NBA, Los Angeles Lakers. La seva història ja és història del comerç electrònic espanyol.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *