La masturbació femenina ja no es un mite a la societat actual

S’han emprat diferents termes per a denominar aquesta activitat sexual: autoerotisme, ipsación, masturbació, onanisme, entre d’altres. En tot cas, l’origen del vocable masturbació és incert. La primera referència coneguda ve de Marcial, un poeta satíric hispanoromà del segle I de l’era cristiana.

La veu podria derivar d’una paraula composta per arrels llatines: mes, “home” i turbatio, “(per) torbació”, “intranquil·litat”, “confusió” o “excitació”, de manera que masturbació significaria “excitació masculina”.

Alguns suggereixen que mes podria provenir de manus, “mà”, el que s’interpretaria com: “excitar amb la mà”.

Altres afirmen que podria procedir de manus stuprare: “profanar / violar amb la mà”. Totes dues etimologies amb el terme “mà” resulten una mica dubtoses, ja que l’arrel es trobaria en aquests casos en ablatiu (per mitjà de la mà) i no portaria la s final (manu).

L’última explicació sembla derivar a més de la consideració religiosa que encara considera la masturbació un acte infame. El terme llatí, però, no prejutja si l’activitat a la qual es refereix és bona o dolenta.

Masturbació femenina

La majoria de les dones es masturba estimulant la zona del clítoris. Una quarta part d’elles solen afegir també l’estímul vaginal introduint-se els seus dits per incrementar la sensació plaent. Però l’estímul exclusiu de la vagina per masturbar és un procediment minoritari, tot i el que mostren les pel·lícules pornogràfiques.

Les dones solen utilitzar els dits per masturbar-se, estimulant indirectament el clítoris en fregar-mitjançant el prepuci del clítoris o, menys freqüentment, directament sobre el gland del clítoris. Solen lubricarse els dits, sobretot si estimulen directament el gland del clítoris, bé introduint-los de tant en tant a la vagina per estendre la seva humitat al clítoris, ben mullant amb la seva pròpia saliva.

La majoria de les dones es masturba amb les cames obertes, un 10% ho fa cap per avall i amb les cames juntes. La meitat d’aquestes últimes no empren els dits per masturbar-se, sinó que es freguen contra un coixí o el rebujo dels llençols. El 3% de les dones es masturba en qualsevol postura simplement contraient rítmicament les cuixes.

Un altre 2% ho fa emprant el raig d’aigua de la dutxa o la banyera. Un 2% més ho fa estimulant-sol amb fantasies.

Tot i les nombroses tècniques existents per masturbar, la majoria de les dones (71%) solen ser fidels a una d’elles durant tota la seva vida. L’altra part, segueix preferint descobrir noves experiències sexuals com la masturbació amb vibradors, dildos, màquines sexuals, fetitxes amb objectes una mica estranys o simplement, amb les seves pròpies mans.

L’ús de vibradors i altres joguines eròtiques és freqüent. Segons enquestes, entre una de cada quatre i dos de cada tres dones, segons els països, utilitzen aquests artilugis.

Extensió de la masturbació

Pràcticament tota la població sana es masturba des d’edats primerenques fins al final de la seva vida, si la seva salut li ho permet.

L’anàlisi de les estadístiques llancen com a xifra probable d’homes que es masturben la del 92% o 94%. Per a les dones, les dades són més insegurs per la coneguda inhibició femenina a l’hora de reconèixer aquesta pràctica.

Però l’estudi de les diferents xifres manejades pels investigadors, se sap que es masturben entre el 85% i el 93% de les dones, en conjunt. Si l’anàlisi se centra només en les dones orgàsmiques, i ho és el 90% de la població femenina, es troba que es masturben entre el 91% i el 99% d’elles, pràcticament todas.

No obstant això, altres fonts indiquen que el nombre de dones orgàsmiques podria ser molt menor. Segons el Journal of the American Medical Association, un 43% de les dones americanes segueixen patint disfuncions que els impedeixen arribar al orgasme.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *