Òmnium converteix la seva marató per la democràcia en suport als Mossos

“Han suspès l’autonomia financera i ara suspenen l’autonomia dels Mossos. Què més li queda a l’Estat?”. És la pregunta que ha llançat aquest dissabte el president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, després de conèixer que el Ministeri d’Interior va assumir el control dels Mossos d’Esquadra.

omnium

És una prova de la suspensió automàtica de l’autonomia de Catalunya, però no saben que malgrat tota la seva repressió, el camí aa l’autodeterminació és imparable. Aquest país mai tornarà a ser el mateix

Devant la decisió de controlar als Mossos, Cuixart ha fet una crida perquè la gent respongui el diumenge al carrer i defensi la seva policia.

La resposta serà una afluència massiva a la marató per la democràcia aquest diumenge, una mobilització en totes les places d’ajuntaments catalans en defensa dels nostres drets. Farem una enganxada massiva de cartells, prohibits i no prohibits, en un acte de llibertat, ha insistit el president d’Òmnium

Una proposta a la qual s’han sumat altres organitzacions.

Per la seva banda, el portaveu d’ERC al Congrés, Joan Tardà, ha explicat que “el Govern espanyol avui se sent més fort per haver tret el comandament als Mossos, però la veritat és que això els fa molt més febles.

I ha recorregut a un exemple religiós per expressar el que està passant a Catalunya.

La democràcia catalana està travessant el seu Gòlgota. Pretenen dinamitar-la. Però no tenen en compte que després de l’calvari va venir la resurrecció. La seva derrota, i l’Estat ho sap, és que la democràcia acabarà guanyant

No obstant, ha reconegut que “no es pot permetre que ens facin patir, això és intolerable”.

Tots dos han fet aquestes declaracions durant la presentació d’un manifest en suport al referèndum i en el qual, a més de signar, polítics de diverses comunitats autònomes, apareixen noms com el del cineasta Benito Zambrano o l’escriptor Manuel Rivas.

Aquest document, presentat en les quatre llengües de l’Estat, comença dient que “el referèndum és un dret legítim, reconegut per les Nacions Unides, que s’accepta per a molts pobles del món i que, no obstant això, se li nega al poble català”.

El primer signant del manifest, el polític gallec Xosé Manuel Beiras, fundador d’Anova, ha estat molt dur amb l’actuació del Govern de Mariano Rajoy.

Estem en una situació absolutament límit. Davant d’una acció de l’Estat delirant, demencial. Espanya s’ha convertit en un manicomi regit per sàdics. L’Estat actua com una metamorfosi del feixisme, com una metàstasi perquè mai va ser eradicat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *